Ann's crème karamel

    Ann's crème karamel

    Voeg toe aan favorieten!
    1uur55min


    5 personen hebben dit gemaakt

    Ik ben Frans en ik zie steeds van die kleine dozen crème karamel in de yoghurt afdeling van alle supermarkten. Dit zorgde ervoor dat ik mijn eenvoudige recept voor dit klassieke Franse dessert wilde plaatsen. Nu kun je het zelf maken! Gebruik een bakblik dat verwarmd kan worden op de kookplaat en in de oven.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • Voor de karamel
    • 3 eetlepels basterdsuiker
    • 1 theelepel water
    • Voor de vla
    • 1/2 liter melk
    • 3 eieren
    • 100 gr basterdsuiker

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 40min  ›  Extra tijd: 1uur in de koelkast  ›  Klaar in:1uur55min 

    1. Om de karamel te maken: giet de suiker en water in een taartblik. Kook op hoog vuur tot het bruin is. Haal van het vuur - er moet zich een dunne laag karamel op de bodem van het blik hebben gevormd.
    2. Verwarm de melk in een steelpan op laag vuur maar breng niet aan de kook.
    3. Meng de suiker en eieren in een kom.
    4. Giet de hete melk over het mengsel van ei-suiker. Meng goed en giet over de karamel laag in het taartblik.
    5. Bak gedurende 40 minuten in het onderste deel van de oven op 175 C / gasoven stand 3. Je hoeft de oven niet voor te verwarmen.
    6. Haal uit de oven en zet 1 uur in de koelkast.
    7. Als u klaar bent om te serveren, zet je bord op de bovenkant van het taartblik, draai je het voorzichtig om en schud je een beetje om de crème karamel vrij te geven.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren