Anzac cake

    (3)

    Anzac koekjes zijn havermout koekjes volgens Australische traditie. Deze cake is een luchtigere cakevariant van deze koekjes. Ik denk dat het lekker kan zijn met een citroenglazuur, maar mijn buurvrouw die deze cake maakte, had er geen glazuur over.


    6 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 10 

    • 125 gr boter
    • 230 gr golden syrup / lichte stroop
    • 125 gr zelfrijzend bakmeel
    • 125 gr havermout
    • 150 gr geraspte kokos
    • 60 gr donkerbruine basterdsuiker
    • 6 eieren

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 25min  ›  Klaar in:45min 

    1. Verwarm de oven voor op 170 C / gasoven stand 3 en vet een rond cakeblik, van gemiddelde grootte, in en bedek met bakpapier.
    2. Smelt de boter en siroop in een middelgrote pan, haal vervolgens van het vuur.
    3. Meng de bloem, havermout, kokos en suiker.
    4. Wanneer het boter-siroop mengsel afgekoeld is klop je er de eieren door. Voeg dit dan toe aan de droge ingrediënten en meng.
    5. Giet het in het cakeblik en bak ongeveer 25 minuten in de voorverwarmde oven - controleer na 20 minuten met een spies of de cake gaar is.
    Bekijk alle 12 recepten

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (3)

    Dit recept heeft (nog) geen Nederlandse beoordelingen, maar je kunt beoordelingen in andere talen bekijken.

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren
    Bekijk alle 5 collecties