Anzac-repen

    Anzac-repen

    Voeg toe aan favorieten!
    35min


    12 personen hebben dit gemaakt

    Anzac koekjes zijn een Australisch koekje, een heerlijk havermoutkoekje. Dit recept is geïnspireerd op dit koekje, maar lijkt meer op een reep. Erg lekker ook vanwege de kokos-smaak.

    Ingrediënten
    Porties: 24 

    • 125 gr boter
    • 2-3 eetlepels kandijsiroop (golden syrup)
    • 90 gr havermout
    • 220 gr donkerbruine basterdsuiker
    • 85 gr geraspte kokos
    • 155 gr witte bloem
    • 1 1/2 theelepel bakpoeder

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 25min  ›  Klaar in:35min 

    1. Verwarm de oven voor op 180 C / gasoven stand 4. Bedek een 18 x 28 cm bakblik met bakpapier (of vet deze in).
    2. Smelt de boter in een pan samen met 2 eetlepels siroop (zie voetnoot), en roer tot alles goed gemengd is.
    3. Zeef de bloem en bakpoeder samen, voeg vervolgens de bruine suiker, havermout en kokosnoot toe.
    4. Doe het botermengsel bij het droge mengsel, en roer goed.
    5. Duw het mengsel stevig in het bakblik met behulp van de achterkant van een lepel of een glas.
    6. Zet in de oven en bak 20 - 25 minuten; de bovenkant moet lichtbruin zijn.
    7. Laat afkoelen in het blik en snijd daarna in repen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren