Appel- en notencake

    Appel- en notencake

    4keer bewaard
    1uur20min


    7 personen hebben dit gemaakt

    Een heerlijke cake, gevuld met appels en noten. Een appelcake wordt besmeerd met glazuur en bedekt met geschaafde amandelen. Serveer met een laagje poedersuiker of met slagroom of ijs.

    Ingrediënten
    Porties: 1 

    • Voor de cake
    • 4 appels, geschild, zonder klokhuis en in kleine blokjes gesneden
    • 1 theelepel vanillesuiker
    • 3 eetlepels rum
    • 200 gr boter
    • 200 gr basterdsuiker
    • 4 eieren
    • 125 gr gemalen noten
    • 2 eetlepels ongezoete cacaopoeder
    • 1 theelepel gemalen kaneel
    • 200 gr bloem
    • 1 theelepel bakpoeder
    • Voor het glazuur
    • 200 gr poedersuiker
    • 2 eetlepels rum
    • citroensap, zoveel als nodig
    • 2 eetlepels geschaafde amandelen

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 1uur  ›  Klaar in:1uur20min 

    1. Meng de appels met rum en vanille suiker; laat 1 uur staan.
    2. Verwarm de oven voor op 180 ° C / gasoven stand 4. Vet een ronde springvorm in.
    3. Meng de boter en suiker. Klop geleidelijk de eieren er, een voor een, door, klop goed na elk ei.
    4. Meng de noten, cacao en kaneel erdoor. Meng de bloem met het bakpoeder en spatel door het mengsel, een eetlepel per keer. Tenslotte, roer je de appels erdoor.
    5. Giet het beslag in de voorbereide bakvorm en bak in de voorverwarmde oven gedurende ongeveer 60 minuten. Laat afkoelen op een rooster.
    6. Voor de glazuur: Meng de suiker met rum, genoeg citroensap en 1-2 eetlepels lauw water om een dun glazuur te maken. Smeer dit op de afgekoelde cake en bestrooi met geschaafde amandelen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren