Pittige Limoen Garnalen van de Barbecue

    Pittige Limoen Garnalen van de Barbecue

    8keer bewaard
    35min


    63 personen hebben dit gemaakt

    Sappig gegrilde garnalen. In combinatie met een knapperige groene salade is dit het perfecte zomergerecht.

    Ingrediënten
    Porties: 12 

    • 48 grote garnalen, gepeld en schoongemaakt
    • 4 limoenen, schil geraspt en geperst
    • 4 groene chilipepers, ontlijst en fijngesneden
    • 4 teentjes knoflook, geperst
    • 5 cm verse gember, fijngesneden
    • 1 middelgrote ui, grof gesneden
    • pennen

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 5min  ›  Klaar in:35min 

    1. Garnalen en citroenrasp in een grote, niet-metalen kom leggen. Limoensap, chilipepers, knoflook, gember en ui in een keukenmachine of blender tot een glad mengsel pureren. Eventueel een scheutje olie toevoegen om het pureren te versoepelen. Over de kom met garnalen verdelen en door elkaar roeren. Afdekken en gedurende 4 uur gekoeld laten intrekken.
    2. De barbecue matig heet laten worden. De garnalen in lengterichting aan de vleespennen rijgen, eerst de staart, dan de kop.
    3. Het barbecuerooster met olie invetten. De garnalen in 5 minuten ondoorzichtig roosteren en daarbij eenmaal keren.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren