Appel pepermunt gelei

    Appel pepermunt gelei

    1keer bewaard
    4uur10min


    3 personen hebben dit gemaakt

    Appels en pepermunt zijn een mooie combinatie. We serveren het meestal bij gebraden lam, maar het is ook heerlijk met een koud stuk geroosterd varkensvlees of rundvlees.

    Ingrediënten
    Porties: 2 

    • 1 kg appels, geschild en ontdaan van het klokhuis
    • 1 liter water
    • 50 gr verse pepermunt, gehakt
    • 500 gr basterdsuiker

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 40min  ›  Extra tijd: 3uur rusten  ›  Klaar in:4uur10min 

    1. Doe de appels en 2 eetlepels water in een grote pan, kook gedurende twintig minuten op laag tot medium vuur. Lepel het mengsel in een grote zeef en laat het sap in een kom lopen. (Probeer het 3 uur te laten staan).
    2. Doe de pepermunt en 1 liter water in een steelpan en breng aan de kook. Haal van het vuur en laat 10 minuten staan.
    3. Giet het gezeefde appelsap erbij en voeg suiker toe. Breng aan de kook, verlaag het vuur en laat zachtjes 40 minuten sudderen, onder voortdurend roeren. Giet in gesteriliseerde potten.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren