Appel zandgebak

    Appel zandgebak

    1keer bewaard
    50min


    17 personen hebben dit gemaakt

    Deze cake lijkt een beetje op een scone, kan niet mislukken en is heerlijk. Ik heb dit recept al aan zoveel mensen gegeven - de appel kan vervangen worden door heel veel ander fruit en als je het niet kunt voorkoken, snijd het dan heel dun en gebruik iets meer suiker als het om taart-fruit gaat (rabarber, granny smiths etc.). Snel en makkelijk! Kan in de oven bakken terwijl je het hoofdgerecht klaarmaakt.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 100 gr boter
    • 100 gr basterdsuiker
    • 1 middelgroot ei
    • 185 gr witte bloem
    • 1 1/2 theelepel bakpoeder
    • 4 gesneden appels (of gestoofde appel, heel goed uitgelekt)
    • 100 gr basterdsuiker
    • 1 tl kaneel
    • 1 theelepel gemengde kruiden
    • 2 theelepels citroensap
    • poedersuiker voor erover heen

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:50min 

    1. De oven voorverwarmen op 180° C / gasoven stand 4.
    2. Smelt de boter gedurende 1 minuut in de magnetron of op de kook plaat (haal van het vuur wanneer het gesmolten is). Roer de suiker erdoor. Daarna het ei, roer weer goed. Dan de bloem en het bakpoeder, meng alles goed. De consistentie moet op play-doh lijken, voeg meer bloem of melk toe indien nodig.
    3. Duw de helft van het mengsel in een taartblik - bij voorkeur van Pyrex of keramiek. Als het metaal is, vet het dan goed met olie in.
    4. Verdeel het gesneden fruit of het goed uitgelekte gestoofde fruit over het beslag. Bestrooi met poedersuiker, kruiden en citroensap.
    5. Voeg de rest van het beslag toe - je kan het ofwel uitrollen en er als een deksel opleggen, ofwel stukjes plat maken en eroverheen draperen, ofwel het beslag verkruimelen en er een kruimellaagje overheen maken.
    6. Bak ongeveer 20 minuten. Controleer: de cake moet gerezen zijn en de bovenkant goudbruin.
    7. Laat het toetje 10 minuten rusten, en bestrooi met poedersuiker. Heerlijk als je het direct serveert met ijs, room of yoghurt. Ook lekker als ontbijt met melk, of neem het mee als traktatie tijdens je lunch.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren