Appelkruimelgebak

    (22)
    1 uur 15 minuten

    Weet je niet of je zin hebt in appeltaart of appelkruimelgebak? Dit is een Duits appelgebak recept voor een sappige appelcake met een kruimel-bovenkant. Erg makkelijk te maken en altijd lekker.


    12 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 1 

    • 100 gr boter
    • 100 gr donkerbruine basterdsuiker
    • 150 gr bloem
    • 50 gr maïzena
    • 1 eetlepel bakpoeder
    • 3 eieren
    • 2 eetlepels vanillesuiker
    • 1/2 theelepel geraspte citroenschil
    • 6 appels, gesneden, zonder klokhuis en gesneden
    • Voor de kruimellaag
    • 150 gr bloem
    • 125 gr boter
    • 125 gr suiker
    • 2 eetlepels vanillesuiker

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 45min  ›  Klaar in:1uur15min 

    1. Om de cake te maken: Meng de boter en donkerbruine suiker; voeg de gezeefde bloem, maismeel en bakpoeder toe. Voeg tenslotte de eieren, vanille en citroenrasp toe. Verdeel het mengsel over een ingevette springvorm (23-25 cm). Verdeel de appels hierover.
    2. Om de kruimellaag te maken: Combineer de bloem, boter, suiker en vanillesuiker; wrijf het samen totdat het op grove kruimels lijkt. Strooi dit over de appels.
    3. Bak 40-45 minuten in een oven voorverwarmd op 180 C / gasoven stand 4 / convectie-oven 160 C.

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (22)

    Dit recept heeft (nog) geen Nederlandse beoordelingen, maar je kunt beoordelingen in andere talen bekijken.

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren