Appelkruimelgebak

    Appelkruimelgebak

    11keer bewaard
    1uur15min


    12 personen hebben dit gemaakt

    Weet je niet of je zin hebt in appeltaart of appelkruimelgebak? Dit is een Duits appelgebak recept voor een sappige appelcake met een kruimel-bovenkant. Erg makkelijk te maken en altijd lekker.

    Ingrediënten
    Porties: 1 

    • 100 gr boter
    • 100 gr donkerbruine basterdsuiker
    • 150 gr bloem
    • 50 gr maïzena
    • 1 eetlepel bakpoeder
    • 3 eieren
    • 2 eetlepels vanillesuiker
    • 1/2 theelepel geraspte citroenschil
    • 6 appels, gesneden, zonder klokhuis en gesneden
    • Voor de kruimellaag
    • 150 gr bloem
    • 125 gr boter
    • 125 gr suiker
    • 2 eetlepels vanillesuiker

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 45min  ›  Klaar in:1uur15min 

    1. Om de cake te maken: Meng de boter en donkerbruine suiker; voeg de gezeefde bloem, maismeel en bakpoeder toe. Voeg tenslotte de eieren, vanille en citroenrasp toe. Verdeel het mengsel over een ingevette springvorm (23-25 cm). Verdeel de appels hierover.
    2. Om de kruimellaag te maken: Combineer de bloem, boter, suiker en vanillesuiker; wrijf het samen totdat het op grove kruimels lijkt. Strooi dit over de appels.
    3. Bak 40-45 minuten in een oven voorverwarmd op 180 C / gasoven stand 4 / convectie-oven 160 C.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren