Aubergine en spinazie lasagne

    Aubergine en spinazie lasagne

    2keer bewaard
    3uur


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Dit is een heerlijke lasagne zonder vlees met laagjes aubergine, spinazie, pastasaus en natuurlijk lasagnevellen. Ik vond dit recept een hele tijd geleden, het is heerlijk en makkelijk te maken. Een van mijn favorieten: een gerecht dat iedereen lekker zal vinden.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 middelgrote aubergine
    • 250 gr bevroren spinazie
    • 1 kleine bakje Hüttenkäse (250 gr)
    • 1 pot pastasaus
    • 1 pak lasagnevellen
    • 3 tomaten, dun gesneden
    • 1 kleine zakje geraspte mozzarella light
    • peterselie
    • zout en peper

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 45min  ›  Extra tijd: 2uur rusten  ›  Klaar in:3uur 

    1. Snijd de aubergine in dunne ronde plakjes en leg ze op keukenrol, strooi er wat zout over. Leg er een ander vel keukenrol op en leg daar weer nieuwe aubergine plakjes op, terwijl je er weer wat zout over strooit. Herhaal dit totdat alle aubergine is gesneden.
    2. Zet een zware pan op een bakplaat bovenop de aubergine plakjes en laat dit 30 minuten tot twee uur zo staan.
    3. Ontdooi de spinazie en laat er zoveel mogelijk water uitlekken.
    4. Meng de Hüttenkäse met de ontdooide spinazie in een grote kom en doe er zout en peper bij.
    5. Verspreid in een lasagneschaal wat pastasaus en leg er lasagnevellen bovenop.
    6. Leg hier vervolgens een laag spinazie/Hüttenkäse mengsel op, dan weer saus, dan aubergine en dan weer lasagnevellen. Herhaal dit totdat de schaal vol is en zet deze in de oven.
    7. Eindig met saus en tomaatplakjes en bestrooi er mozzarella over.
    8. Bak 45 tot 60 minuten in de oven op 180 C / gasoven stand 4.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren