Aziatisch gehaktbrood

    Aziatisch gehaktbrood

    2keer bewaard
    1uur40min


    6 personen hebben dit gemaakt

    Een simpel gehaktbrood met gehakt, rijst en Aziatische kruiden. En met een lekkere saus gemaakt van zoete chilipeper, tomaat en sojasaus. Voor dit recept kun je restjes rijst gebruiken.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 6 gedroogde shiitake champignons
    • plantaardige olie of boter
    • 500 gr mager rundergehakt
    • 1 bosje verse koriander, fijngesneden
    • 1 grote ui, zeer fijngesneden
    • 3 teentjes knoflook, geplet met een mes en heel fijn gesneden
    • 3 eieren
    • 1 lange rode chilipeper, zonder zaadjes en fijn gesneden
    • 370 gr gestoomde rijst met lange korrel, van tevoren gekookt en afgekoeld
    • 2 tl gemalen komijnpoeder
    • 1 eetlepel gemalen kurkuma
    • 1 el gemalen gember
    • 4 theelepels cayennepeper
    • 4 theelepels verse gemalen witte peper
    • zout naar smaak
    • Voor de saus
    • 5 eetlepels zoete chilipeper saus
    • 5 eetlepels tomatenketchup
    • 1 eetlepel donkere sojasaus

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 1uur10min  ›  Extra tijd: 10min rusten  ›  Klaar in:1uur40min 

    1. Week de champignons 15 minuten in kokend water, giet ze af en dep ze droog tussen keukenrol. Snijd ze vervolgens fijn en zet apart.
    2. Verwarm de oven voor op 190 C / gasoven stand 5. Vet een groot cakeblik in met wat plantaardige olie of boter.
    3. Meng alle gehaktbrood-ingrediënten met de champignons in een grote glazen of keramieke schaal en roer goed, totdat alles goed met elkaar gemengd is.
    4. Doe het mengsel in het cakeblik, duw het plat zodat nergens meer lucht zit en maak het oppervlak glad.
    5. Bak 45 minuten in de oven. Meng de tomaten chili saus, tomatenketchup en sojasaus in een glazen mok.
    6. Na 45 minuten giet je de saus over de bovenkant van het gehaktbrood en zet het weer terug in de oven.
    7. Bak nogmaals 15 minuten of totdat de saus meer op een siroop lijkt.
    8. Haal uit de oven, bedek met aluminiumfolie en laat 10 minuten staan. Serveer warm of koud met gestoomde of roergebakken groenten of een groene salade.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren