Bacon en uien taart

    Bacon en uien taart

    6keer bewaard
    2uur15min


    2 personen hebben dit gemaakt

    Een heerlijk ander-dan-anders recept, waarin een gist-deeg basis wordt gebruikt. De taart zit vol met gebakken uien, bacon, eieren en is gekruid met karwijzaad.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 20 gr verse gist of 1 zakje (7 gr) gedroogde actieve bakkersgist
    • 125 ml melk, lauwwarm
    • 1 snufje poedersuiker
    • 250 gr witte bloem
    • 3 eieren, verdeeld
    • zout
    • 25 gr margarine
    • 100 gr margarine
    • 1 kg uien
    • 25 gr bacon, in blokjes gesneden
    • karwijzaad

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 45min  ›  Extra tijd: 1uur rijzen  ›  Klaar in:2uur15min 

    1. Verkruimel de gist in lauwe melk, voeg 1 snufje suiker toe, laat 10 minuten staan totdat het schuimig is.
    2. Meng de bloem, zout en 25 gr margarine in een kom, voeg 1 ei en het gist-melk mengsel toe. Kneed het deeg met een elektrische mixer met een deeghaak of met de hand.
    3. Dek af met folie en laat rijzen op een warme plaats totdat het deeg verdubbeld is in grootte, ongeveer 45 tot 60 minuten.
    4. Schil intussen de uien en snijd in blokjes. Fruit de ui in 100 gr margarine tot ze zacht en doorschijnend zijn. Doe de uien in een kom, voeg 2 eieren en zout toe, terwijl ze nog steeds warm zijn.
    5. Vet een springvorm in.
    6. Bedek de springvorm met het gistdeeg en laat nog eens 15 minuten rijzen.
    7. Verwarm de oven tot 220 C / gasoven stand 7. Giet het uimengsel over het deeg en voeg de bacon toe en bestrooi dan met de karwijzaden. Bak 40-50 minuten in de voorverwarmde oven.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren