Pittigzoete Barbecuesaus

    Pittigzoete Barbecuesaus

    4keer bewaard
    45min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Deze saus is zoet, heet en heerlijk. Lekker bij gevogelte, varkens- of rundvlees.

    Ingrediënten
    Porties: 48 

    • 2 eetlepels boter
    • 1 kleine ui, fijngesneden
    • 1 teentje knoflook, fijngesneden
    • 3 eetlepels rode wijnazijn
    • 250 ml chilisaus
    • 250 gr ananassap
    • 125 gr fijngemalen stukjes ananas
    • 4 eetlepels donkerbruine basterdsuiker
    • 2 eetlepels citroensap
    • 2 eetlepels worcestersaus
    • 2 theelepels mosterdpoeder
    • 1 mespuntje peper
    • 2 eetlepels hot pepper saus
    • 1 habanero of Scotch bonnet chilipeper, ontlijst en fijngesneden
    • 125 ml whisky

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 35min  ›  Klaar in:45min 

    1. In een grote sauspan op een middelhoog vuur de boter smelten en daarin de ui sauteren tot deze doorzichtig is. Knoflook, wijnazijn, chilisaus, ananassap, ananasstukjes, basterdsuiker en citroensap toevoegen. Op smaak brengen met worcestersaus, mosterd, peper, hot chilisaus en de habanero chilipeper. Aan de kook brengen, het vuur laag zetten en 20-25 minuten laten sudderen.
    2. Whisky erdoor roeren en nogmaals 10 minuten laten sudderen. Tot gebruik in de koelkast bewaren.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren