Bacon, champignon en kruidenvulling

    Bacon, champignon en kruidenvulling

    1keer bewaard
    45min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Gerookt spek en verse kruiden geven een geweldige smaak aan deze traditionele vulling voor gebraden kalkoen. Het smaakt eigenlijk beter als je het de avond van tevoren maakt want zo krijgt de smaak de kans goed te ontwikkelen.

    Ita Zuid-Holland, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 16 

    • 1/2 eetlepel olijfolie
    • 250 gr dikke gerookt spek, gehakt of spekjes
    • 10 - 12 champignons, schoon geborsteld
    • 2 grote uien, geschild en in blokjes gesneden
    • 120 gr boter
    • 4 eetlepels verse tijm blaadjes
    • 4 verse salie bladeren, gesneden
    • 350 gr paneermeel
    • snufje zout en peper naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:45min 

    1. Verhit de olie in een grote, diepe koekenpan en bak het spek 5-10 minuten of tot het knapperig is. Zet opzij.
    2. Bak de in blokjes gesneden champignons in dezelfde pan tot ze licht gebruind en wat kleiner zijn geworden. Zet opzij.
    3. Smelt de boter in dezelfde pan en bak zachtjes de in blokjes gesneden ui tot deze gebruind is. Strooi de kruiden erover en meng goed. Roer de champignons en spek erdoor.
    4. Haal van het vuur en roer de paneermeel erdoor. Proef en breng op smaak met zout en peper. Gebruik wat vulling om een kalkoen mee te vullen en gebruik de rest als een bijgerecht.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren