Bananenbrood met weinig suiker

    Bananenbrood met weinig suiker

    2keer bewaard
    1uur15min


    9 personen hebben dit gemaakt

    Dit is een klassiek bananenbrood-recept dat is aangepast zodat het minder suiker bevat. Bekijk de tips om te zien welke aanpassing je nog meer kan maken om het nog gezonder te maken. Al sinds 10 jaar is dit een favoriet in onze familie!

    Ingrediënten
    Porties: 24 

    • 440 gr witte bloem
    • 1 eetlepel bakpoeder
    • 1/2 theelepel baksoda
    • 1 theelepel zout
    • 150 gr ruwe suiker
    • 4 eieren
    • 160 ml koolzaadolie
    • 450 gr geprakte banaan - zeer rijp indien mogelijk

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 1uur  ›  Klaar in:1uur15min 

    1. Verwarm de oven voor op 180 C / gasoven stand 4. Vet twee 20 x 10 cm bakblikken in.
    2. Zeef de bloem, bakpoeder, baksoda, zout en suiker samen in een grote kom.
    3. Klop in een andere kom de eieren, voeg de olie en de banaan toe en meng alles goed.
    4. Voeg toe aan de gezeefde ingrediënten en klop alles goed door elkaar.
    5. Giet het mengsel in de bakblikken en bak gedurende 1 uur, of totdat een spies er schoon uitkomt.

    Baksoda

    Meer informatie vind je in het artikel wat is baksoda?

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren