Bessendessert

    Bessendessert

    2keer bewaard
    30min


    Maak dit als eerste!

    Een herfstig aardbeien en bosbessen dessert gesmoord in heerlijke slagroom. Je kunt het het beste serveren in een glas om te pronken met de mooie lagen!

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 bakje aardbeien
    • 1 bakje bosbessen
    • 1 eetlepel basterdsuiker
    • 1 kleine pakje spijsverterings koekjes, geplet
    • 50 gr boter, gesmolten
    • pure chocolade
    • 300 ml crème fraîche
    • 1 theelepel vanille-extract
    • 4-5 eetlepels basterdsuiker

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:30min 

    1. Haal de blaadjes van de aardbeien en snijd ze in vieren. Leg ze in een kom met de bosbessen en bestrooi met 1 eetlepel poedersuiker.
    2. Dek af met huishoudfolie en zet in de koelkast totdat je het nodig hebt.
    3. Meng de geplette koekjes en gesmolten boter samen tot een consistentie van een goede bodem, wanneer je ze samendrukt.
    4. Verdeel het koekjesmengsel over 4 dessertglazen en druk in de bodem.
    5. Zet ongeveer 10 minuten in de koelkast of tot het hard is.
    6. Voor de crème Chantilly meng je de crème fraîche, vanille-extract en 4-5 eet lepels basterdsuiker tot een glad geheel - misschien wil je de suiker naar smaak aanpassen.
    7. Om het dessert samen te stellen, schep je gelijke hoeveelheden van het fruit mengsel over de koekjesbodem en bedek je het met het Chantilly roommengsel.
    8. Rasp de chocolade erover en serveer.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren