Bloemvormige mini-pizza's

  (2)
  35 minuten

  Ik ontdekte dit geweldige idee toen ik kaas-scones maakte en ik me realiseerde dat het deeg perfect was voor een gistvrije en MSG-vrije pizza... en nog gezond ook! Je kunt elke vorm die je wilt of kunt maken, je kan er ook een middelgrote familie-pizza van maken... en gebruik elk beleg dat je wilt. Ik gebruik biologische boter en bloem want deze zijn allemaal MSG vrij. Fantastisch voor de verjaardag van een kind of als een vieruurtje wanneer ze thuiskomen van school.


  4 personen hebben dit gemaakt

  Ingrediënten
  Porties: 12 

  • 225 gr wit biologisch zelfrijzend bakmeel (niet gezeefd)
  • 28 gr biologisch volkorenmeel (niet gezeefd)
  • snufje zout
  • 56 gr boter
  • 56 gr geraspte kaas
  • 150 ml melk
  • eetlepel gemengde kruiden (optioneel)
  • tomatenpuree

  Voeg toe aan boodschappenlijst
  Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
  Bekijk boodschappenlijst

  Bereidingswijze
  Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:35min 

  1. Verwarm de oven voor tot ongeveer 220 graden C of gasoven stand 7. Vet een bakplaat met light-olie of light-boter in.
  2. Meng bloem en zout en wrijf de boter erdoor.
  3. Roer er 30 gr geraspte kaas en kruiden door. Roer er vervolgens de melk door. Roer alles door elkaar, je moet een heel zacht deeg krijgen (dit is optioneel, maar maakt een zeer smakelijke pizza bodem).
  4. Bestrooi je werkvlak met wat meel en kneed het licht, rol het uit met een deegroller tot het deeg ongeveer 2 cm dik is, snijd er dan vormen uit (met koekjes-vormen).
  5. Verdeel de tomatenpuree over het oppervlak van het uitgesneden deeg, en bestrooi dan met de rest van de kaas en kruiden (en eventueel beleg naar keuze).
  6. Bak ongeveer 15-20 minuten tot het deeg lichtbruin en de kaas gesmolten is, maar nog steeds vochtig in het midden.
  7. Als je wilt, als een alternatief of als je beiden wilt maken, rol dan het deeg uit totdat het ongeveer 4 cm dik is en maak er weer met een koekjesvorm vormpjes van, bestrooi ze met kaas en kruiden of bieslook en bak ze 15 minuten in de oven om kaas-scones te maken.

  Recent bekeken

  Beoordelingen en waarderingen
  Waarderingen op alle internationale sites:
  (2)