Cacao cake

    Cacao cake

    6keer bewaard
    1uur


    19 personen hebben dit gemaakt

    Heerlijk en light alternatief voor zware winterse cakes en Kerstmis puddings. De saus die erover wordt gegoten na het bakken maakt het echt heerlijk.

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 4 middelgrote eieren
    • 2 kopjes basterd- of kristalsuiker
    • 1 kopje melk
    • 1 kopje plantaardige of koolzaad- of zonnebloemolie
    • 2 kopjes bloem
    • 1 eetlepel vanille suiker
    • 1 eetlepel bakpoeder
    • 2 eetlepel cacao poeder van goede kwaliteit
    • mespuntje zout
    • gedroogde kokosnoot om mee te decoreren

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 45min  ›  Klaar in:1uur 

    1. Klop de eieren, vanille suiker en suiker totdat het schuimend is en de suiker is gesmolten.
    2. Voeg de melk, olie en cacao poeder toe en roer met een garde. Houdt een mok gevuld met dit mengsel apart, je gaat dit straks als saus gebruiken.
    3. Zeef de bloem en het bakpoeder erdoor samen met een snufje zout.
    4. Bak bij 180 C ongeveer 45 minuten, of totdat het is gerezen en gaar is.
    5. Zodra het gebakken is, giet je de saus (die je opzij hebt gezet) over de cake terwijl hij nog heet is en in het bakblik zit. Laat afkoelen en alle de saus absorberen.
    6. Versier met gedroogde kokosnoot als je wilt. Serveer warm of op kamertemperatuur.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    ChantalSnel
    0

    - Gewaardeerd op - 24 jun 2015

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren