Cannelloni alla Partenopea

    Cannelloni alla Partenopea

    4keer bewaard
    1uur20min


    Maak dit als eerste!

    Cannelloni alla Partenopea is een recept uit Napels. Om deze redenen is het een erg lekker gerecht, rijk aan smaken en fantastisch om iedereen mee te verbazen.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 500 gr lasagne vellen of cannelloni
    • 600 gr paddestoelen (vers of in olie)
    • 2 eetlepels peterselie
    • zout
    • 500 ml bechamel saus
    • 200 gr mozzarella
    • 50 gr boter
    • 200 gr geraspte parmezaanse kaas

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 50min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:1uur20min 

    1. Neem een pan, vul tot 3/4 met licht gezouten water, zet deze dan op het vuur en wanneer het water begint te koken, kook je de pasta ongeveer 1 minuut per kant. Giet af, en laat drogen op een schone doek zonder overlap anders blijven ze plakken.
    2. Maak de champignons schoon en (als je bevroren champignons gebruikt, doe je ze direct in de pan), snijd ze en laat ze ongeveer 5 minuten koken in een pan met olijfolie, peterselie, een teentje knoflook en een snufje zout en roer goed van tijd tot tijd.
    3. Neem de bechamel en smelt de mozzarella hierin, terwijl je 100 ml opzij zet. Voeg de knoflook en champignons toe aan de rest van de saus. Meng goed door toevoeging van de room, zodat het mengsel romig uitziet.
    4. Vet een ovenschaal van ongeveer 25 x 35 cm in en rangschik in lagen, afwisselend, lasagne met witte saus met champignons. Eindig met een laatste laag lasagne die je bedekt met de bechamelsaus die je opzij had gezet, strooi wat klontjes boter hier en daar en veel parmezaanse kaas.
    5. Bak op 180 graden gedurende ongeveer een half uur voor het opdienen, laat de lasagne tenminste tien minuten staan.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren