Chardonnay wortelen

    Chardonnay wortelen

    Voeg toe aan favorieten!
    40min


    7 personen hebben dit gemaakt

    Wortelen stoom-geroosterd met Chardonnay en boter. Een simpel, van tevoren te maken bijgerecht met een zeer subtiele smaak. Ik heb Chardonnay gebruikt, maar elke witte wijn zal voldoen.

    Ingrediënten
    Porties: 2 

    • 2 middelgrote wortelen
    • klontje boter
    • goede scheut Chardonnay
    • kruiden

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:40min 

    1. Schil en snijd de wortelen in stukjes of reepjes. Doe ze in een kom, dek af met water en zet 3 minuten in de magnetron. Laat ze uitlekken en iets afkoelen.
    2. Leg een groot stuk folie klaar met hier bovenop een groot stuk vetvrij papier. Giet de wortelen af en leg ze in het midden van het bakpapier.
    3. Voeg de kruiden, boter en chardonnay toe. Sluit en verzegel. Doe er vervolgens weer folie om heen. (Doe dit strak zodat er geen vloeistof kan ontsnappen). Zet apart tot je klaar bent om ze te maken.
    4. Bak in een matig verwarmde oven gedurende ongeveer 30 minuten en serveer.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren

    Meer collecties