Chinese kipballetjes

    Chinese kipballetjes

    28keer bewaard
    50min


    46 personen hebben dit gemaakt

    Deze stukjes kip in beslag zijn knapperig en oh-zo-heerlijk. Ze zijn zo goed dat ze kunnen tippen aan die van de lokale Chinees. Serveer met rijst en zoetzure saus.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • voor het beslag
    • 100 gr witte bloem
    • 1 dessertlepel bakpoeder
    • 1 snufje zout
    • 1 theelepel sesamolie
    • 125 ml water of meer indien nodig
    • voor de kip
    • 5 eetlepels maïsmeel
    • 1 snufje witte peper
    • 4 kipfilets, in blokjes van 2 cm gesneden
    • olie voor frituren

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 5min  ›  Extra tijd: 30min rusten  ›  Klaar in:50min 

      Voor het beslag:

    1. Meng bloem, bakpoeder en zout. Besprenkel de sesamolie erdoor en voeg geleidelijk het water toe, blijf roeren tot je een glad beslag krijgt. De textuur moeten vergelijkbaar zijn met room. Laat tenminste 30 minuten staan.
    2. Vul een diepe pan of wok met olie en verwarm langzaam tot 190°C.
    3. Voor de kip:

    4. In een grote ondiepe schaal meng je het maïsmeel en de witte peper samen. Haal de kip eerst door dit peper/maïsmengsel en vervolgens door het natte beslag, zodat alle stukjes kip volledig bedekt raken. Leg dan voorzichtig in de hete olie. Bak tot ze goudbruin en gaar zijn, ongeveer 4 tot 5 minuten.
    5. Schep met een schuimspaan uit de pan, laat uitlekken op keukenpapier en serveer de kipballetjes met zoetzure saus ernaast.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    2

    kippenballetjes in deeg, waarom is de maïzena en peper apart? moet de kip eerst in deeg en dan in de maïzena of omgekeerd ? - 10 aug 2013

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren