Chinese kip met sojasaus

    Chinese kip met sojasaus

    2keer bewaard
    1uur


    Maak dit als eerste!

    Dit is een simpel en authentiek Chinees recept. De kip smaakt zoals in Chinese restaurants. Je kan de ingrediënten op Chinese markten krijgen. De saus kan meerdere malen gebruikt worden. Tip: zet de saus in de koelkast na het koken en haal de bovenlaag eraf als je er weer mee gaat koken.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 4 plakjes geplette gember, 1 cm elk
    • 4 teentjes knoflook, geperst
    • 1 eetlepel sesamolie
    • 1 fles (410 ml) Lee Kum Kip Marinade
    • 410 ml water
    • 1 stukje steranijs
    • 1 theelepel vijfkruiden poeder
    • 1,2 kg kip, een hele kip zonder huid
    • 100 ml Chinese kookwijn

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 50min  ›  Klaar in:1uur 

    1. Fruit de knoflook en gember in sesamolie in een grote pan.
    2. Voeg de kipmarinade toe, water, steranijs en het vijfkruiden poeder, breng aan de kook.
    3. Zet het vuur laag, voeg de kip toe en giet de wijn erover. De kip zal slechts tot de helft bedekt zijn. Zet geen deksel op de pan.
    4. Draai de kip na 20 minuten om en kook de andere kant ook nog eens 20 minuten op laag vuur.
    5. Haal de kip uit de pan en laat een paar minuten afkoelen.
    6. Snijd de kip in stukjes, leg ze op een bord, giet er wat saus over en serveer met rijst.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren