Chocolade amandel zandkoekjes

    Chocolade amandel zandkoekjes

    5keer bewaard
    25min


    3 personen hebben dit gemaakt

    Een super boterachtig koekje. Zandkoekjes worden verrijkt met gemalen amandelen, gebakken en gedoopt in chocolade. Je kunt elk gemalen noot gebruiken die je wilt.

    Ingrediënten
    Opbrengst: 50 koekjes

    • 250 gr boter
    • 250 gr basterdsuiker
    • 1 theelepel vanillesuiker
    • 1 ei
    • 375 gr bloem
    • 250 gr gemalen amandelen
    • ter decoratie
    • gesmolten chocoladetaart glazuur

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:25min 

    1. Klop de boter, suiker en vanillesuiker tot een luchtig geheel. Roer de eieren en bloem erdoor en roer de amandelen er het laatst in.
    2. Verwarm de oven tot 190 C / gasoven stand 5. Bedek een bakplaat met bakpapier en giet het beslag in een spuitzak met een stervormig mondstuk. Spuit in een vorm van je keuze op de voorbereide bakplaat.
    3. Bak de zandkoekjes 10-15 minuten in de voorverwarmde oven.
    4. Laat de koekjes afkoelen en dompel ze tot halverwege in het chocolade glazuur. Laat opstijven en bewaar in een luchtdichte verpakking.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    0

    heerlijk,maak het nu steeds voor mijn man en kleinkinderen - 10 dec 2014

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren