Chocolade botervingers

    Chocolade botervingers

    9keer bewaard
    35min


    Maak dit als eerste!

    Deze bijzondere koekjes die een beetje op bokkenpootjes lijken, zijn ideaal als dagelijkse snack, evenals voor speciale gelegenheden, zoals kerst. Boterachtige amandelkoekjes worden samen gevoegd met jam en vervolgens ondergedompeld in chocolade.

    Ingrediënten
    Porties: 30 

    • 200 gr boter
    • 120 gr poedersuiker
    • 4 eierdooiers
    • 1 theelepel vanillesuiker
    • 40 gr gemalen amandelen
    • 220 gr witte bloem
    • ter decoratie
    • jam naar keuze
    • gesmolten chocoladeglazuur

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 25min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:35min 

    1. Klop de boter luchtig en voeg dan de suiker toe. Roer er geleidelijk de eierdooiers en de vanillesuiker door. Voeg gemalen amandelen en bloem toe. Roer alles goed door elkaar.
    2. Bedek een bakplaat met vetvrij papier en verwarm de oven voor op 180 ° C / gasoven stand 4. Doe het beslag in een spuitzak en spuit kleine vingers op de bakplaat. Bak in de voorverwarmde oven gedurende 10-15 minuten of tot ze goudbruin zijn.
    3. Laat de koekjes afkoelen. Verwarm de jam en gebruik deze om twee vingers aan elkaar te plakken, dompel ze vervolgens tot halverwege in de chocolade. Laat hard worden.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren