Chocolade koekjes

    Chocolade koekjes

    5keer bewaard
    1uur40min


    2 personen hebben dit gemaakt

    Deze Franse koekjes zijn makkelijk te maken en zien er prachtig uit wanneer je ze een vorm geeft. Experimenteer met oprollen terwijl ze nog warm zijn. Serveer met ijs en karamel saus voor een snel, maar hip dessert. Zorg ervoor dat je voldoende ruimte tussen de koekjes laat wanneer je ze op de bakplaat legt. Anders lopen ze in elkaar over.

    Ingrediënten
    Opbrengst: 12 koekjes

    • 120 gr zachte boter
    • 120 gr poedersuiker
    • eiwit van 4 eieren
    • 1/2 theelepel koffie aroma
    • 100 gr zelfrijzende bloem
    • 2 eetlepels cacaopoeder van goede kwaliteit

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 10min  ›  Extra tijd: 1uur in de koelkast  ›  Klaar in:1uur40min 

    1. Meng met een elektrische mixer de boter en suiker samen. Voeg de eiwitten een voor een toe. Voeg de koffie aroma toe.
    2. Verlaag de snelheid en voeg de bloem en cacao toe. Roer voorzichtig, en zet het vervolgens 30 minuten tot een uur in de koelkast.
    3. Verwarm de oven tot 180 C / gasoven stand 4. Bedek 2 bakplaten met bakpapier. Verdeel het beslag met theelepels over de bakplaten, ongeveer 10 cm uit elkaar.
    4. Bak 6 tot 8 minuten of tot ze licht knapperig rond de randen zijn. Terwijl ze nog warm zijn, leg je ze (één tegelijk) op een glas om ze gebogen te maken, of in de holten van een lege eierdoos om mandjes te maken, of om de handgreep van een houten lepel om ze als een sigaar te vormen. Laat dit een paar minuten staan om uit te harden.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren