Chocolade sneeuwbal koekjes

    Chocolade sneeuwbal koekjes

    3keer bewaard
    1uur20min


    12 personen hebben dit gemaakt

    Als je ze mooi inpakt en als cadeau geeft denken mensen dat het van een deftige bakkerij komt. Maar niets is minder waar! Ze zijn wonderlijk makkelijk te maken, zelfs tieners kunnen ze maken. Het geheim is het glazuur dat breekt als het koekje breekt.

    Ingrediënten
    Porties: 24 

    • 125 gr witte bloem
    • 100 gr basterdsuiker
    • 60 gr cacao (ongezoet)
    • 1/2 theelepel bakpoeder
    • 75 gr zachte boter
    • 2 eieren
    • 1/2 theelepel vanille-extract
    • poedersuiker voor het glazuur

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 10min  ›  Extra tijd: 1uur in de koelkast  ›  Klaar in:1uur20min 

    1. Meng alles, behalve de poedersuiker, in een keukenmachine, totdat alles aan elkaar kleeft.
    2. Laat het mengsel een uur in de koelkast staan, als je de tijd hebt, dit maakt het uitrollen makkelijker. Maak van theelepels beslag balletjes en rol ze goed door de poedersuiker, heel goed, zodat er echt een hele dikke laag op zit. Maak ze niet plat.
    3. Bak ze op ingevette bakplaten 10 minuten op 180 C / gasoven stand 4.
    4. Laat ze 5 minuten afkoelen voordat je ze er vanaf haalt.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren