Curry met boter kip

    Curry met boter kip

    2keer bewaard
    3uur50min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Dit is mijn families favoriete recept voor boter kip. Ik heb het verfijnd door de jaren heen, en nu is het perfect voor volwassenen en de kinderen! Niet te pittig, maar wel vol van smaak.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 1 eetlepel citroensap
    • 1 theelepel kurkuma
    • 1 theelepel garam masala
    • 1 theelepel chilipoeder
    • 1 theelepel gemalen komijn
    • 1 eetlepel geraspte verse gember
    • 2 teentjes knoflook, geperst
    • 200 gr gewone of Griekse yoghurt
    • 1 kg gesneden kipfilets of kippendijen
    • 60 gr boter of ghee
    • 2 theelepels garam masala
    • 2 theelepels zoete paprikapoeder
    • 2 theelepels gemalen koriander
    • 1 eetlepel geraspte verse gember
    • 1 kaneelstokje
    • 8 gekneusde kardemon zaadjes
    • 2 (400 gr) blikjes gehakte tomaten
    • 1 eetlepel suiker
    • 4 eetlepels gewone of Griekse yoghurt
    • 125 ml room
    • 1 eetlepel citroensap

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 30min  ›  Extra tijd: 3uur marineren  ›  Klaar in:3uur50min 

    1. Voeg de kip toe aan de eerste 8 ingredienten: citroensap, kurkuma, garam masala, chili, komijn, knoflook en yoghurt. Roer goed en laat 2 tot 3 uur marineren, of gedurende de nacht. Deze stap kan indien nodig wat ingekort worden, als je weinig tijd hebt.
    2. Verhit de boter in een grote pan en voeg de resterende kruiden toe: garam masala, paprikapoeder, koriander, gember, kaneel en kardemon. Roerbak 1 minuut of totdat het lekker gaat ruiken.
    3. Doe de kip en alle marinade in de pan en roer totdat alles goed bedekt is. Bak 10 tot 15 minuten, terwijl je af en toe roert.
    4. Doe de tomaten en suiker erbij en laat 15 minuten sudderen, terwijl je af en toe roert, totdat de saus dikker is geworden en de kip mals is.
    5. Doe de yoghurt, sap en room erbij en laat nog eens 5 minuten sudderen. Serveer met gestoomde rijst. Bestrooi met verse koriander en een scheutje yoghurt.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren