Rogan Josh: lamscurry

    Rogan Josh: lamscurry

    1keer bewaard
    2uur30min


    13 personen hebben dit gemaakt

    Dit is onze favoriete Rogan Josh (lamscurry), iedere keer weer geslaagd!

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 1 kg lamsvlees aan het bot
    • 1 eetlepel olie
    • 2 uien, gesnipperd
    • 125 gr gewone of Griekse yoghurt
    • 1 theelepel chilipoeder, of naar smaak
    • 1 eetlepel gemalen koriander
    • 2 theelepels gemalen komijn
    • 1 theelepel gemalen kardemon
    • 1/2 theelepel gemalen kruidnagel
    • 1 theelepel gemalen kurkuma
    • 3 teentjes knoflook, geperst
    • 1 eetlepel geraspte verse gember
    • 1 (400 gr) blik gehakte tomaten
    • 1 theelepel garam masala
    • gesneden verse koriander blaadjes
    • 8 eetlepels linzen
    • 225 ml water

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 2uur  ›  Klaar in:2uur30min 

    1. Haal overtollig vet van het lamsvlees en snijd het in stukjes.
    2. Verhit de olie in een grote pan, doe de ui erbij en bak 5 minuten, terwijl je blijft roeren tot de uit zacht is. Roer de yoghurt, chilipoeder, koriander, komijn, kardemon, kruidnagel, kurkuma, knoflook en gember erdoor. Voeg dan de tomaten en 1 theelepel zout toe en laat dan 5 minuten sudderen.
    3. Voeg het vlees toe en roer goed. Dek de pan af en laat het op laag vuur 1 uur koken. Voeg de linzen en water toe, roer goed en kook nogmaals een uur, terwijl je nu en dan roert. Het lamsvlees moet mals zijn en de linzen goed gaar.
    4. Voeg de garam masala toe en roer goed. Serveer met gestoomde rijst en bestrooi met gesneden koriander.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren