CJ's kip in een witte wijn en roomsaus

    CJ's kip in een witte wijn en roomsaus

    3keer bewaard
    55min


    8 personen hebben dit gemaakt

    Dit is precies wat de titel suggereert. Heel mijn familie is er dol op! We eten het meestal met rijst, maar het gaat ook goed samen met krieltjes. De truc is om de saus zachtjes te laten sudderen en deze te reduceren tot hij dikker is, dan ontwikkelt de smaak zich echt. Ik vind dat goedkope zoete wijn het beste werkt, bijv. Liebfraumilch!

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 4 kipfilets, in blokjes gesneden
    • 1 grote ui, fijngehakt
    • 250 gr champignons, gehalveerd
    • 600 ml extra dikke room (vetgehalte 50%)
    • 1 theelepel knoflookpoeder
    • 25 gr boter
    • 1 eetlepel olijfolie
    • snufje zout
    • naar smaak vers gemalen zwarte peper
    • 250 ml witte wijn

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 45min  ›  Klaar in:55min 

    1. Bak de in blokjes gesneden kipfilets in een beetje boter en olie in een grote koekenpan of wok bruin. Als de kip net gaar is, leg je het apart.
    2. In dezelfde pan bak je de ui en champignons zacht, voeg de knoflook toe en zet vervolgens opzij met de kip.
    3. Blus de pan met een beetje wijn, haal van het vuur en voeg de helft van de room toe. Zet de pan op een laag vuur en laat de room al rustig sudderend indikken.
    4. Zodra de room begint te verdikken, doe je de andere ingrediënten in de pan, en laat je het nog steeds zachtjes sudderen, voeg geleidelijk de resterende room en wijn toe tot de consistentie en de smaak naar wens is. Er is geen goed of fout resultaat, gewoon blijven proeven!
    5. Voeg een beetje zout toe voor de smaak, en proef weer! Voeg zwarte peper naar wens toe. Ik pas dit gaandeweg altijd aan, het ligt allemaal aan de smaak..... Als je denkt dat je meer knoflook, of wijn nodig hebt, voeg het dan toe!
    6. Serveer op een bedje van luchtige rijst, misschien met nog wat knoflookbrood. Eet smakelijk.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren