Colorado maïs pudding

    Colorado maïs pudding

    Voeg toe aan favorieten!
    1uur10min


    2 personen hebben dit gemaakt

    Toen ik bij een etentje in Denver, Colorado, was deelde de moeder van een vriend dit recept met mij. Ik denk dat ik het heb doorgegeven aan wel meer dan 100 vrienden. Het is makkelijk en lekker. Ik maak 1 deel met jalapeno-pepers voor de volwassenen en één deel zonder voor de kinderen. Kinderen zijn er dol op.

    Ingrediënten
    Porties: 810 

    • 1 (425 gr) blik suikermaïs korrels, uitgelekt
    • 1 (425 gr) blik romige maïs
    • 1 (283 gr) verpakking maisbrood mix
    • 225 gr yoghurt (halfvol of vol)
    • 60 gr boter, gesmolten
    • 1/2 pot jalapeno-pepers, uitgelekt (optioneel)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 45min  ›  Extra tijd: 10min rusten  ›  Klaar in:1uur10min 

    1. Verwarm de oven voor op 190 C / gasoven stand 5. Vet een vierkant bakblik in (20 cm).
    2. Meng alle ingrediënten en giet in het bakblik.
    3. Bak. Controleer na 40 minuten. Dit is een zeer dichte pudding. Het kan tot een uur duren. De bovenkant moet bruin worden;de binnenkant zal nat blijven, maar niet soeperig zijn.
    4. Laat nog 10 minuten staan nadat jet het uit de oven hebt gehaald, voordat je het opdient.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren