Cornflakes taart

    Cornflakes taart

    2keer bewaard
    40min


    17 personen hebben dit gemaakt

    Als je ooit schooletentjes hebt gehad vroeger, heb je waarschijnlijk wel eens een cornflakes taartje gehad. Dit recept zal die gelukkige jeugd herinneringen terugbrengen. Een deegbodem wordt bedekt met aardbeien jam en een plakkerige, zoete cornflakes laag. Serveer warm met vla.

    Ingrediënten
    Porties: 1 

    • 1 rol kant-en-klaar zanddeeg
    • 115 gr golden syrup / lichte siroop
    • 85 gr cornflakes
    • 55 gr boter
    • 25 gr donkerbruine basterdsuiker
    • 1 klein snufje zout
    • 100 gr aardbeienjam, lichtjes verwarmd

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 25min  ›  Klaar in:40min 

    1. De oven voorverwarmen op 200°C / gasoven stand 6.
    2. Bedek een quiche schaal met het deeg. Snijd de overmaat rond de randen af. Prik er enkele keren met een vork in.
    3. Leg een vel folie over het gebak en giet er genoeg bakgewichten/gedroogde bonen in om de bodem mee te vullen. Bak dit in de voorverwarmde oven gedurende 20 minuten of tot de bodem goudbruin is. (Mogelijk moet je de folie en bonen verwijderen en weer 5 minuten terugzetten in de oven).
    4. Ondertussen, smelt je in een middelgrote steelpan, de boter, suiker, siroop en zout. Zodra de suiker is opgelost, roer je er de cornflakes door, zorg ervoor dat alle cornflakes goed bedekt zijn.
    5. Haal de bodem uit de oven, verwijder de gewichten/gedroogde bonen en besmeer de bodem met jam. Giet het cornflakes-mengsel erover en verdeel het gelijk met een nat mes.
    6. Bak de taart nog eens een extra 5 minuten of totdat hij net hard is. Laat een beetje afkoelen voordat je het serveert met vla.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren