Courgettes met bulgur balletjes

    Courgettes met bulgur balletjes

    2keer bewaard
    1uur10min


    4 personen hebben dit gemaakt

    Een zeer smakelijk maar ook nog gezonde groente-schotel. Bulgur balletjes worden geweekt in de saus en geven dit gerecht een heerlijke twist. Zelfs de carnivoren in mijn familie zijn dol op dit gerecht:)

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 4-5 groene courgettes (geschild en in stukjes gesneden)
    • 1 grote ui (gesnipperd)
    • 4-5 teentjes knoflook (gepeld en grof gesneden)
    • 3 tomaten (gepeld en fijngehakt) of 1 blikje gehakte tomaten
    • 1 eetlepel tomatenpuree
    • 3 eetlepels olijfolie
    • 1 kopje fijne bulgur tarwe (moet fijne zijn!)
    • 1 kopje witte bloem
    • als garnituur verse dille
    • paprikapoeder (rode peper vlokken als je wilt)
    • zout en peper

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 45min  ›  Bereiding: 25min  ›  Klaar in:1uur10min 

    1. Doe de fijne bulgur tarwe in een grote kom en giet wat kokend water erover om het te bedekken. Zet apart.
    2. Ondertussen bak je de gehakte uien tot ze zacht zijn. Voeg de knoflook, paprikapoeder (rode Spaanse peper vlokken) en tomatenpuree toe en roer gedurende 1-2 minuten op een matig vuur.
    3. Voeg de courgettes toe, bak gedurende 3 minuten zorgvuldig en vervolgens combineer je het met de tomaten (vers of uit blik). Zet het deksel op de pan en zet het op een laag vuur.
    4. Controleer of de bulgur zacht en luchtig is. Zo niet, voeg je meer kokend water toe en wacht je.
    5. Zodra de bulgur zachter en afgekoeld is, voeg je 1 kopje bloem toe. Kruid met zout en peper. Combineer en kneed het tot het een consistent deeg vormt.
    6. Maak kleine balletjes ter grootte van een hazelnoot, houd een kom met water naast je om je vingers in te dompelen, want het kan een beetje plakkerig zijn.
    7. Kook de bulgur ballen in kokend water gedurende ongeveer 7-8 minuten (als ze eenmaal bovendrijven zijn ze klaar).
    8. Laat ze uitlekken en voeg ze toe aan de courgettes. Roerbak nogmaals 7-8 minuten. Breng op smaak met verse dille, zout en peper.
    9. Serveer heet of warm.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren