Crème brulée hartjes

Het moeilijkste deel van dit recept is het vinden van hartvormige schaaltjes voor Valentijnsdag! Maak je geen zorgen, het is zo lekker, dat je het vast meerdere keren per jaar zult maken.

annef

Ingrediënten

Porties: 2 

  • 250 ml melk
  • 250 ml slagroom of crème fraîche
  • 100 gr suiker
  • 1 of 2 vanillestokjes
  • 5 eierdooiers
  • 2 eetlepels donkerbruine basterdsuiker

Bereidingswijze

Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 1uur  ›  Klaar in:1uur10min 

  1. Verwarm de oven tot 160°C / gasoven stand 2-3.
  2. Doe de melk, room en de helft van de suiker in een pan. Splits de vanillestokjes in de lengterichting en, met behulp van het einde van een theelepel, schep je de zaden eruit. Deze voeg je toe aan de melk. Roer en kook op laag vuur. Verwijder van het vuur zodra het begint te koken. Laat afkoelen.
  3. Meng de eierdooiers met de resterende suiker met een elektrische mixer, tot het wit en schuimig is. Giet in het melkmengsel en roer.
  4. Giet in hartvormige vormpjes en plaats op een bakplaat. Bak gedurende een uur, maar laat het mengsel niet koken. Haal ze uit de oven en laat 3 tot 4 uur afkoelen in de koelkast.
  5. Net voor het opdienen, bestrooi je ze met bruine suiker en plaats je ze onder de grill gedurende 1 of 2 minuten tot de bovenkant bruin is.

Vergelijkbare recepten

Beoordelingen (0)

Jouw beoordeling

Waardeer met sterren

Meer collecties