Croque Monsieur met peer

    Croque Monsieur met peer

    3keer bewaard
    30min


    3 personen hebben dit gemaakt

    Ik vind dit recept erg lekker. Voor mij gaat een goede croque monsieur over de kaassaus. Ik gebruik veel Gruyère-kaas en dompel de hele boterham in de saus om hem ruim te bedekken vóór het bakken in de oven. Het is wellicht te veel voor sommige mensen, en je kunt zeker minder saus en minder kaas gebruiken.

    Ingrediënten
    Porties: 1 

    • 2 sneetjes goed brood (dag oud brood prima is)
    • 150 ml melk
    • 1 eetlepel boter, plus meer voor op het brood
    • 1 eetlepel bloem
    • zout, peper en nootmuskaat naar smaak
    • 125 gr geraspte Gruyère-kaas
    • Dijon mosterd
    • 1/2 stevige peer, gesneden

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:30min 

    1. Verwarm de oven voor op 220 C / gasoven stand 7.
    2. Rooster de sneetjes brood in een broodrooster of in de hete oven gedurende een paar minuten. Zet opzij.
    3. Warm de melk in de magnetron gedurende 45 seconden. Zet opzij.
    4. Smelt boter in een pan op matig vuur en voeg de bloem toe. Roer voortdurend totdat de bloem een mooie gouden kleur bereikt. Voeg langzaam de warme melk toe, roer met een houten lepel tot alle melk is opgenomen. Blijf roeren (gebruik een garde als je denkt dat de saus misschien gaat klonteren) op medium tot laag vuur tot de saus dikker is en de lepel een spoor op de bodem van de pan achterlaat. Haal van het vuur, breng op smaak met zout, peper en een snufje nootmuskaat. Voeg 1/3 van de kaas toe en roer tot de kaas in de saus smelt. Zet de saus opzij.
    5. Smeer de boter op een helft van het brood en mosterd op de andere. Leg de gesneden peren op de kant met mosterd en kruid met zout. Bedek het met wat kaas. Sluit de boterham met de beboterde kanten op elkaar en leg het in de pan met de saus. Roer de boterham ged door de saus en draai om, om alles te bedekken met de saus, wees voorzichtig dat de boterham niet opengaat of uit elkaar valt.
    6. Leg de boterham op een bakplaat (bedek met bakpapier om het makkelijker schoon te maken) en bak in de voorverwarmde oven gedurende ongeveer 6-7 minuten. Houd een oogje in het zeil om ervoor te zorgen dat het niet aanbrandt. Als de bovenkant nog niet goudbruin is na de baktijd, zet je hem op grill-stand gedurende ongeveer 2-3 minuten. De tosti moet bubbelen en de kaas moet gesmolten zijn met wat bruine vlekken.
    7. Haal uit de oven, leg op een bord en laat 5 minuten staan voordat je aanvalt! Eet smakelijk!

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren