Curry met kip en spinazie balletjes

    Curry met kip en spinazie balletjes

    2keer bewaard
    55min


    9 personen hebben dit gemaakt

    Een lekker makkelijk recept voor gehaktballetjes met kip en spinazie, heerlijk als hapje. Ik heb dit recept verzonnen toen ik een pak diepvries spinazie en wat kippengehakt in huis had. Supersimpel, maar bij ons thuis favoriet.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 250 gr diepvriesspinazie, ontdooid
    • 1 ei
    • 500 gr kippengehakt
    • 60 gr witte bloem
    • 2 eetlepels olie
    • een halve pot currypasta naar keuze
    • 1 blik (400 ml) kokosmelk
    • 1 theelepel kippenbouillon

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 40min  ›  Klaar in:55min 

    1. Meng de ontdooide spinazie, ei en kippengehakt in een kom. Rol er kleine balletjes van en rol ze door de bloem.
    2. Verhit de olie in een koekenpan en bak de balletjes bruin.
    3. Haal ze uit de pan, kook de currypasta ongeveer 2 minuten, roer vervolgens de kokosmelk en kippenbouilon erdoor.
    4. Doe de gehaktballetjes weer terug in de pan en laat ongeveer 30 minuten met de deksel op de pan sudderen.
    5. Serveer met rijst.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren