Curry met paneer (kaas) en spinazie

    Curry met paneer (kaas) en spinazie

    2keer bewaard
    40min


    Maak dit als eerste!

    De beroemde Indiase chef-kok Anjum Anand heeft een heerlijke perfecte curry ontworpen voor vegetariërs! De paneer is een geweldig alternatief voor vlees, omdat het vol met eiwitten zit en veel smaak absorbeert.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 pak Clawson Paneer kaas
    • 5 eetlepels plantaardige olie
    • 1 middelgrote ui
    • 2 middelgrote tomaten
    • 4 teentjes knoflook
    • stuk van ongeveer 4 cm gember wortel
    • 2 theelepels korianderpoeder
    • 2 theelepels komijnpoeder
    • 1/2 theelepel rode chilipoeder
    • 1 theelepel garam masala
    • snufje zout
    • 400 gr baby spinazie
    • 60 ml room

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:40min 

    1. Kook de paneer gedurende 20 minuten in voldoende water.
    2. Blancheer de spinazie totdat deze zachter is geworden. Maak er een fijne puree van.
    3. Verhit de olie (en boter, als je die ook gebruikt) in een middelgrote pan met anti-aanbaklaag. Voeg de ui toe en kook zachtjes tot deze goudbruin is. Ondertussen meng je de tomaten, gember en knoflook tot een glad geheel. Voeg toe aan de ui samen met het zout en de kruiden.
    4. Laat 15 minuten koken op een matig vuur of totdat de saus druppels olie loslaat op de pan. Je ziet deze druppels op de bodem als je roert. Proef, het moet gaar en harmonieus van smaak zijn.
    5. Giet de paneer af en doe in de pan met de spinazie en room. Kook nog eens 5 minuten. Proef, pas eventueel de hoeveelheid kruiden aan en serveer.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren