Pompoenbrood

    Pompoenbrood

    19keer bewaard
    1uur10min


    311 personen hebben dit gemaakt

    Een pompoencake voor bij de koffie met weinig calorieën, maar heel veel smaak. Lekker stevig dankzij de karnemelk en lekker als middagsnack.

    Ingrediënten
    Porties: 12 

    • 200 gr bloem
    • 1 1/4 theelepel baksoda
    • 1 theelepel zout
    • 1 theelepel kaneelpoeder
    • 1/2 theelepel gemalen nootmuskaat
    • 255 gr pompoenpuree
    • 200 gr donkerbruine basterdsuiker
    • 110 ml karnemelk
    • 1 ei
    • 2 eetlepels boter, op kamertemperatuur

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 1uur  ›  Klaar in:1uur10min 

    1. De oven voorverwarmen op 180°C/gasstand 4.
    2. Bloem, baksoda, zout, kaneel en nootmuskaat in een grote schaal zeven.
    3. Pompoen, basterdsuiker, karnemelk, ei en boter toevoegen en goed mengen. Het beslag in een bakblik van 23x12 cm gieten en gladstrijken.
    4. 1 uur in de voorverwarmde oven bakken tot een cocktailprikker schoon uit het midden verwijderd kan worden.

    Pompoenpuree

    Je kunt pompoenpuree in blik vaak bij delicatessewinkels kopen, of gewoon zelf vers maken met dit recept!

    Baksoda

    Meer informatie vind je in het artikel wat is baksoda?

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren