De allerbeste chocolade fudge

    De allerbeste chocolade fudge

    1keer bewaard
    25min


    17 personen hebben dit gemaakt

    Deze fudge kan met of zonder de pindakaas gemaakt worden, of je kan een andere noten-kaas gebruiken, bijvoorbeeld amandel of cashew. Ik krijg altijd veel complimenten voor deze vrij makkelijk te maken fudge, de meeste ingrediënten heb je waarschijnlijk bij de hand. Je hebt een suiker thermometer nodig voor dit recept.

    Ingrediënten
    Porties: 24 

    • 300 gr basterdsuiker
    • 125 ml melk
    • 90 gr boter
    • 3 tot 5 eetlepels cacao (ongezoet)
    • 1/8 theelepel baksoda
    • 1 theelepel vanille-extract
    • 3 eetlepels pindakaas (optioneel: gewone of met stukjes)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:25min 

    1. Meng de suiker, melk, boter, cacao en baksoda in een steelpan en breng aan de kook op medium vuur. Kook totdat er een zachte bal ontstaat (ong. 115 C).
    2. Haal van het vuur en laat vijf minuten afkoelen. Voeg de vanille toe en klop tot het enigszins dik is.
    3. Giet het in een licht ingevet cake-bakblik als je van dikkere stukken houdt, of in een 20 x 20 cm vierkant bakblik, of giet het op bakpapier als je geen vaste vorm wilt.
    4. Snijd in stukken voordat het volledig stijg geworden is en zet het dan in de koelkast totdat het helemaal stevig is.
    5. Opmerking: Als je pindakaas gebruikt voeg het dan toe aan het chocolademengsel wanneer je het van het vuur haalt en roer dan. De pindakaas zal smelten en zal de fudge ook afkoelen, zodat je de vanille kan toevoegen.
    6. Dit is genoeg voor 24 porties, tenzij je heel erg van fudge houdt.

    Baksoda

    Meer informatie vind je in het artikel wat is baksoda?

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren