'De altijd zomerse' koude salade met kip, chorizo en rijst

    'De altijd zomerse' koude salade met kip, chorizo en rijst

    8keer bewaard
    25min


    3 personen hebben dit gemaakt

    Lekkere koude rijst salade met kip, maïs, chorizo en tomaat. Ideaal voor in een lunchpakket voor op het werk of om te serveren bij een BBQ. (Dit recept ontstond nadat ik wat kip over had voor mijn kip enchilada recept en is enigszins aangepast, als een op zichzelf staand recept).

    Ingrediënten
    Porties: 2 

    • 3/4 kopje rijst met lange korrel
    • ongeveer 150 gr mini kipfilets, gesneden
    • 1/4 kopje bevroren suikermaïs
    • 1/4 rode ui, fijn gesneden
    • kruiden
    • 2 eetlepels gesneden chorizo
    • 1/4 kopje kidney bonen
    • 1/2 kopje passata (gezeefde tomatensaus)
    • 2 eetlepels gehakte verse koriander
    • 1 kleine teentje knoflook, geplet
    • snufje komijn
    • snufje chilipoeder
    • 1/2 theelepel suiker
    • 8 cherry tomaten, grof gesneden
    • 1/2 rode paprika, gesneden
    • 1 eetlepel gesneden komkommer
    • 2 lente-uitjes fijn in blokjes gesneden

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:25min 

    1. Kook de rijst gaar. Giet af en spoel goed in koud water zodat de rijst wordt gekoeld. Giet in een mengkom. Dek af en zet in de koelkast.
    2. Ondertussen verwarm je een koekenpan met wat olie en voeg je de ui en paprika toe. Voeg de kip, knoflook en chorizo toe en laat dan 5 minuten bakken. Bakvervolgens op matig vuur tot de kip gaar is. Voeg de suikermaïs, koriander en de helft van de passata toe. Breng op smaak met de kruiden en bak nog een paar minuten. Haal van het vuur en laat afkoelen.
    3. Voeg aan de resterende passata de komijn, suiker, chilipoeder en een beetje zout en peper toe. Meng goed en zet opzij. Zodra het kipmengsel is afgekoeld meng je dit door de rijst en voeg je de resterende passata, cherry tomaten, lente-ui, komkommer en kidney bonen toe. Meng goed. Verdeel over lunch doosjes en zet in de koelkast. Het zal een paar dagen goed blijven. Warm het niet op.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren