De beste witte chocolade mousse

    De beste witte chocolade mousse

    5keer bewaard
    2uur15min


    7 personen hebben dit gemaakt

    Een heerlijke witte chocolade mousse, lekker met vers fruit, een bessen coulis of gewoon op zichzelf. Erg geschikt voor een etentje, want je kan het van tevoren maken. Of als je veel eters hebt kun je deze mousse maken, samen met een chocolade mousse en dan kleinere porties van elk serveren, dan is er meer dan genoeg voor 12 personen.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 250 gr witte chocolade van goede kwaliteit, in stukjes
    • 4 eetlepels cognac
    • 2 eetlepels water
    • 300 ml slagroom, geklopt
    • 2 eiwitten

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Extra tijd: 2uur in de koelkast  ›  Klaar in:2uur15min 

    1. Smelt de witte chocolade met de cognac en water au bain marie. Roer tot een glad geheel en haal van het vuur. Laat iets afkoelen.
    2. Ondertussen klop je de eiwitten stijf.
    3. Meng de chocolade met de slagroom en roer er dan voorzichtig met een spatel de eiwitten door.
    4. Verdeel de mousse over 6 serveerschaaltjes. Laat 1-2 uur afkoelen in de koelkast.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren