De enige echte Anzac koekjes

    (9)
    25 minuten

    Een authentiek, niet te mislukken recept voor Anzac koekjes (Australische koekjes). Ik kom steeds weer terecht bij dit recept als ik Anzac koekjes wil maken. Als je er repen van wilt maken, moet je ze in vierkanten snijden wanneer het nog heet is.


    27 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 12 

    • 80 gr havermout
    • 60 gr zelfrijzend bakmeel
    • 60 gr witte bloem
    • 60 gr geraspte kokos
    • 150 gr basterdsuiker
    • 1/2 theelepel baksoda
    • 2 eetlepels kokend water
    • 125 gr gesmolten boter
    • 2 eetlepels kandijsiroop (golden syrup)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:25min 

    1. Verwarm de oven voor op 170 C / gasoven stand 3. Meng de havermout, bloem, meel, kokos en suiker. Smelt de boter samen met de siroop. Los het baksoda op in kokend water en voeg de gesmolten boter plus siroop toe. Voeg dit alles toe aan de droge ingrediënten en meng goed.
    2. Maak er met een theelepel hoopjes van op een bakplaat, of duw het mengsel samen in een ingevette ovenschaal. Bak 12 - 15 minuten, bak niet te lang.

    Baksoda

    Meer informatie vind je in het artikel wat is baksoda?

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (9)

    Beoordelingen in het Nederlands (1)

    MariekeLogtenberg
    0

    Dit recept is echt heel erg eenvoudig te maken! Min zoon had een spreekbeurt over Australie en heb voor zijn klas deze koekjes gemaakt. Voor diegene die geen kandijsiroop kunnen vinden, kan je ook gewoon agavesiroop licht en mild nemen bij de AH. Een andere tip is dat je de koekjes ver uit elkaar op de bakplaat legt. Anders lopen ze nog tegen elkaar aan. Ze worden denk ik 3 keer zo groot als dat je ze op de plaat legt. Ik vind ze echt heerlijk. Echt dooreetkoekjes!  -  13 apr 2017

    Beoordelingen van onze andere internationale sites

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren