Poolse Kool Rolletjes

    Poolse Kool Rolletjes

    Voeg toe aan favorieten!
    1uur30min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Een eenvoudig recept om met weinig inzet heerlijke koolrolletjes te maken.

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 125 gr ongekookte witte rijst
    • 325 ml water
    • 1 grote kool
    • 30 gr boter
    • 1 ui, zeer fijngesneden
    • 675 gr kipgehakt
    • 2 eieren
    • 4 teentjes knoflook, geperst
    • zout en gemalen zwarte peper naar smaak
    • 1 mespuntje gedroogde marjorijn
    • 1 fles (500 gr) tomatensaus (passata)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 45min  ›  Bereiding: 45min  ›  Klaar in:1uur30min 

    1. De oven voorverwarmen op 190°C/gasstand 5. Een ovenschaal van 22x33 cm invetten.
    2. Rijst met water in een pan op hoog vuur aan de kook brengen. Het vuur matig laag zetten en in een afgedekte pan de pan in 20-25 minuten gaar koken. Laat de rijst even afkoelen.
    3. Intussen een grote pan water aan de kook brengen. Het hart uit de kool snijden en de kook in het kokende water zetten. De buitenste bladen verwijderen als ze gaar zijn en apart houden.
    4. In een koekenpan op een middelhoog vuur de boter verhitten en daarin de uien in ong. 5 minuten gaar en doorzichtig bakken. Gebakken ui, kipgehakt, gekookte rijst, eieren, knoflook, zout, peper en marjorijn in een kom mengen.
    5. Vul de koolbladeren in het midden met ong. 4 eetlepels van het vleesmengsel. Rol de bladeren op en vouw de uiteinden naar binnen dicht. Zet de rolletjes eventueel met prikkers vast. Leg de rolletjes in de ovenschaal en schenk de passata erover.
    6. Gedurende 45-60 minuten in een afgedekte ovenschaal bakken tot het vlees niet meer roze is. De rolletjes moeten van binnen minstens 70°C heet zijn.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren