Eccles gebakjes (Engelse gebakjes)

    Eccles gebakjes (Engelse gebakjes)

    1keer bewaard
    40min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Ik heb hier vaak erge trek in, dus ik bak altijd een grote partij en vries ze in. Leg ze een paar minuten in een warme oven om te ontdooien, en strooi er wat suiker over voor het opdienen. De stap met de krenten is de moeite waard - andere stappen kun je overslaan - zoals door bevroren bladerdeeg te kopen!

    Ingrediënten
    Porties: 12 

    • 750 gr rozijnen
    • 180 gr krenten
    • 125 gr ongezouten boter
    • sap en rasp van een halve citroen
    • 100 gr bruine suiker
    • 1 theelepel geraspte nootmuskaat
    • 500 gr bevroren bladerdeeg, ontdooid
    • 1 geklopt ei
    • 2 eetlepels bruine suiker ter decoratie

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:40min 

    1. Verwarm de oven tot 110 C.
    2. Spoel de rozijnen en krenten in een zeef af onder koud water; laat het meeste water wegvloeien. Verspreid ze op een bakplaat en zet ongeveer 10 tot 15 minuten in de oven, zodat ze wat uitzetten. Haal ze uit de oven en zet opzij om af te koelen.
    3. Verhoog de oventemperatuur tot 220 graden C / gasoven stand 7. Vet een bakplaat in.
    4. Smelt de boter in een steelpan op laag vuur; voeg de afgekoeld rozijnen en krenten, het citroensap en de schil toe. Voeg de bruine suiker en nootmuskaat toe en roer goed.
    5. Verwijder het bladerdeeg uit de koelkast, rol uit tot ongeveer 3 mm dikte, en gebruik een 8 cm gebaks-snijder om 12 rondjes te snijden. Leg een eetlepel vulling in het midden, rol de randen naar het midden, knijp ze goed dicht, zodat er geen vulling uit kan lopen. De gebakjes moeten mooi rond en stevig zijn. Leg ze met de gladde kant naar boven op een met bakpapier bedekte bakplaat, ongeveer 2,5 cm uit elkaar. Bestrijk de bovenkanten met losgeklopt ei, en vervolgens strooi je er wat bruine suiker over. Maak twee kleine openingen van 1 cm (gelijkmatig verdeeld) op de bovenkant van elk gebakje om stoom te laten ontsnappen.
    6. Bak 15 minuten, of tot ze goudbruin gaar zijn. Laat afkoelen op een rooster.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren