Eendenborstfilet met een mandarijn- en balsamico saus

    Eendenborstfilet met een mandarijn- en balsamico saus

    7keer bewaard
    30min


    12 personen hebben dit gemaakt

    Ik maakte dit recept voor de verjaardag van mijn man en het was echt heerlijk. Het klinkt als veel balsamico maar het vermindert vrij snel door het koken. Het is klaar in minder dan een half uur. Dat bevalt me wel!

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 4 eendenborsten
    • 500 ml balsamico azijn
    • 3 eetlepels acacia honing
    • 3 eetlepels sojasaus
    • 12 mandarijntjes, geschild en in vieren gesneden

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:30min 

    1. Doe de sojasaus, honing en balsamico azijn in een koekenpan. Kook en roer gedurende 5-10 minuten op een laag vuur. Voeg de mandarijntjes toe aan de saus en houd warm tot de eend klaar is.
    2. In een aparte pan, bak je de eendborsten met de huidzijde naar beneden gedurende ongeveer 10 minuten. Draai om en bak nog eens 5 minuten.
    3. Leg de eendborst op borden (gesneden of heel) en giet de saus erover.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren