Erwtensoep met ham

    Erwtensoep met ham

    1keer bewaard
    27min


    2 personen hebben dit gemaakt

    Een heerlijke soep. Het is ideaal voor die dagen wanneer je simpel eten wilt opwarmen. Gebruik restjes erwten en ham van een eerder maaltijd. Lekker na een koude winterse wandeling.

    Ingrediënten
    Porties: 3 

    • 50 gr boter
    • 1 kleine ui, gesnipperd
    • 1 prei
    • 225 gr gekookte en in blokjes gesneden of geraspte ham
    • 455 gr bevroren erwten of restje gekookte erwten
    • 750 ml kip of groentebouillon
    • 4 eetlepels slagroom of kwark (welk van beiden je wellicht over hebt)
    • 2 eetlepels peterselie, vers gehakt
    • zout en versgemalen zwarte peper
    • 1 of 2 laurierbladeren

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 12min  ›  Klaar in:27min 

    1. Smelt de boter in een grote pan en bak de ui, laurier, prei en ham gedurende 5 minuten tot alles zacht is maar nog niet gekleurd.
    2. Voeg de erwten toe, roer goed gedurende 1 minuut. Giet het meeste van de bouillon erbij, breng aan de kook en laat 5 minuten sudderen. Haal van het vuur en laat 5 minuten afkoelen. Gooi de laurierblaadjes erbij.
    3. Doe in een blender of keukenmachine en meng een paar seconden tot een glad geheel ontstaat. Doe terug in de pan en verwarm zachtjes. Voeg de rest van de bouillon toe tot je de gewenste consistentie hebt. Controleer de smaak en pas de kruiden aan. Kook nog een minuut of tot de soep gloeiend heet is maar niet kokend.
    4. Serveer met een klodder slagroom of kwark, of verse tuinkruiden, zoals platte peterselie. Serveer met knapperig brood of gestoomde groenten, zoals peultjes.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren