Franse crêpes

    Franse crêpes

    3keer bewaard
    2uur19min


    24 personen hebben dit gemaakt

    Ik maak deze graag op een luie zaterdag ochtend om het beslag de tijd te geven om te rusten. Terwijl ze nog warm zijn, smeer je er wat abrikozenjam, nutella of wat je wilt op! Vouw de crêpe en serveer ze.

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 250 gr witte bloem
    • een snufje zout
    • 3 eieren
    • 500 ml melk
    • 1 theelepel olie (optioneel)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 4min  ›  Extra tijd: 2uur rusten  ›  Klaar in:2uur19min 

    1. Meng de bloem, zout en eieren met een houten lepel in een grote kom.
    2. Giet 1 of 2 eetlepels melk erin als begin (dit is een cruciale stap omdat als je de melk in een keer erin gooit, je stukjes in het beslag zal krijgen). Vervolgens voeg je langzaam de overgebleven melk toe terwijl je voortdurend blijft roeren. Voeg de olie toe, als je die gebruikt. Laat het beslag tenminste 2 uur staan.
    3. Om ze te bakken: verwarmt een crêpe-pan op matig vuur. (Ik vind een gietijzeren crêpe-pan fijn, maar een koekenpan kan ook dienst doen als een crêpe-pan).
    4. Doe 1/2 theelepel boter in de pan. Zodra het gesmolten is, giet je een pollepel beslag in de pan en verspreid je het beslag gelijkmatig verspreid over de bodem van de pan door de pan te draaien.
    5. Bak de crêpe ongeveer 2 minuten per kant of tot ze goudbruin zijn.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren