Gammon (soort ham) met plakkerige marmelade

    Gammon (soort ham) met plakkerige marmelade

    1keer bewaard
    3uur10min


    2 personen hebben dit gemaakt

    Een perfect biologisch gammon recept. Gepubliceerd als onderdeel van de RSPCA varkensvlees kerstrecepten. De RSPCA moedigt iedereen aan biologisch varkensvlees te kopen.

    Ingrediënten
    Porties: 7 

    • 3,5 kg stuk biologische gammon (je kan als alternatief beenham gebruiken) zonder been
    • 1 liter verse jus d'orange
    • 8 kruidnagels, plus wat extra
    • 1 ui, geschild, gehalveerd
    • 2 grote laurierblaadjes
    • 4 eetlepels sinaasappelmarmelade
    • 4 eetlepels heldere honing
    • 3 eetlepels volkoren mosterd

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 3uur  ›  Klaar in:3uur10min 

    1. Doe de gammon in een grote, diepe pan en dek af met water. Breng aan de kook, haal van het vuur en giet af.
    2. Doe de gammon terug in de pan en giet de jus d'orange erover. Giet er voldoende koud water bij om de gammon volledig te bedekken.
    3. Duw twee kruidnagels in elke halve ui en doe in de pan samen met de laurierblaadjes. Dek af met een deksel en breng voorzichtig aan de kook (dit duurt ongeveer 30 minuten), room het oppervlakte af en zet het vuur laag. Laat zachtjes gedurende 2 ½ uur sudderen, voeg meer warm water toe als dit nodig is.
    4. Verwarm de oven tot 180 ° C / hetelucht oven 160 ° C, 350 ° F / gasoven stand 4.
    5. Haal de gammon uit de pan en leg op een snijplank. Met behulp van een lang mes verwijder je de huid, waardoor er een dunne laag van vet achterblijft. Snijd een diamantpatroon in de gammon met een mes. Duw wat kruidnagels in het midden van een paar van de diamanten. Leg de gammon in een braadslee.
    6. Meng de marmelade, honing en mosterd. Lepel of borstel dit gelijkmatig over de gammon.
    7. Braad de gammon in de oven gedurende 45 minuten, bedruip regelmatig met het marmelade-mengsel en de vrijgekomen sappen, totdat de gammon gaar en goudbruin is.
    8. Serveer suggestie: Serveer de gammon warm met rode kool en geroosterde aardappelen of koud met een selectie van kaas en augurkjes.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren