Gekruide amandelkoekjes

    Gekruide amandelkoekjes

    3keer bewaard
    27min


    6 personen hebben dit gemaakt

    Deze Zuid-Afrikaanse koekjes zijn echt heerlijk. Ze worden op smaak gebracht met kaneel, gember, nootmuskaat, kruidnagel, port en amandelen. Ze zijn het perfecte kerstkoekje maar kan op elk moment van het jaar gegeten worden!

    Ingrediënten
    Porties: 60 

    • 285 gr witte bloem
    • 1/2 theelepel baksoda
    • 1/2 theelepel wijnsteen poeder
    • 1 theelepel kaneelpoeder
    • 1/2 theelepel gemalen gember
    • 1/2 theelepel gemalen nootmuskaat
    • 1/4 theelepel gemalen kruidnagel
    • 225 gr donkerbruine basterdsuiker
    • 115 gr gepelde amandelen, fijngehakt
    • 115 gr koude boter, in blokjes gesneden
    • 2 losgeklopte eieren
    • 4 eetlepels port

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 12min  ›  Klaar in:27min 

    1. De oven voorverwarmen op 180° C / gasoven stand 4.
    2. Meng bloem, baksoda, wijnsteen, kaneel, gember, nootmuskaat, kruidnagel, donker bruine basterdsuiker en de amandelen in een grote kom.
    3. Voeg de boter, eieren en port toe. Verwerk alles tot een glad mengsel.
    4. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Gebruik een theelepel of een spuitzak om kleine hoopjes van 3 cm te maken op de bakplaat.
    5. Bak gedurende 11-13 minuten of totdat de koekjes goudbruin zijn. Laat afkoelen op een rooster. Bewaar in een koekblik.

    Baksoda

    Meer informatie vind je in het artikel wat is baksoda?

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren