Gekruide appel tulband

    Gekruide appel tulband

    6keer bewaard
    2uur15min


    2 personen hebben dit gemaakt

    Deze cake is een geweldige kerstcake. Op smaak gebracht met de beste Kerst-specerijen.

    Ingrediënten
    Porties: 12 

    • 4 middelgrote appels, geschild en in schijfjes gesneden
    • 5 eetlepels bruine kristalsuiker
    • 1/2 theelepel gemberpoeder
    • 2 theelepels kaneelpoeder
    • 2 theelepels vers geraspte nootmuskaat
    • 500 gr basterdsuiker
    • 4 grote eieren
    • 120 ml plantaardige olie
    • 60 ml sinaasappelsap
    • 1 theelepel sinaasappelextract
    • 1 theelepel vanille-extract
    • 450 gr witte bloem, gezeefd
    • 3 1/2 theelepel bakpoeder, gezeefd
    • 1/2 theelepel zout
    • 200 gr poedersuiker
    • 75 ml gekookt water

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 1uur30min  ›  Extra tijd: 15min afkoelen  ›  Klaar in:2uur15min 

    1. Verwarm de oven voor op 180 ° C / 160 ° C, gasoven stand 4, 350 F. Vet een een 2 liter tulband in en bedek met wat bloem. Meng de stukjes appel, suiker en de kruiden in een middelgrote kom.
    2. Klop de basterdsuiker, eieren, plantaardige olie, sinaasappelsap, sinaasappel- en vanille-extract samen in een grote kom; roer met een garde om alles goed te combineren. Meng de bloem, bakpoeder en zout door het eiermengsel. Schep een derde van het beslag in de voorbereide tulband. Bedek met de helft van het appelmengsel. Dek af met nog een derde van het beslag; bedek met de resterende appels, eindig met beslag.
    3. Bak de cake gedurende ongeveer 1 uur en 30 minuten of totdat de bovenkant bruin is en wanneer aan een spies wat vochtige kruimels blijven plakken als je hem in het midden van de cake steekt.
    4. Laat de cake 15 minuten afkoelen in de bakvorm op een rooster. Maak met een mes de zijkanten los. Keer de cake om op een rooster en laat hem staan totdat hij afgekoeld is.
    5. Doe de poedersuiker in een kom, besprenkel met een kwart van het water en roer goed. Laat het een minuut staan. Til de lepel zijwaarts uit het glazuur, het moet er nu in dikke druppels vanaf lopen. Zo niet, voeg je nog een klein beetje water toe, maar overdrijf het niet.
    6. Leg de cake op een serveer-schaal en besprenkel met het glazuur, zodat het van de zijkanten afrolt. Versier met een paar plakjes gekonfijte gember en wat poedersuiker.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren