Gekruide pruimenjam

    Gekruide pruimenjam

    5keer bewaard
    3uur15min


    12 personen hebben dit gemaakt

    Dit is een geweldige jam om te maken wanneer het pruimen-seizoen is. De heerlijke fruitigheid van deze jam wordt aangevuld door de kruidnagel, kaneel en peperkoekkruiden.

    Ingrediënten
    Porties: 25 

    • 3 kg zeer rijpe pruimen
    • 500 gr basterdsuiker
    • 1/4 theelepel gemalen kruidnagel
    • 1 theelepel kaneelpoeder
    • 1 theelepel peperkoekkruiden of naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 3uur  ›  Klaar in:3uur15min 

    1. Was de pruimen, droog ze en verwijder de pitten. Snijd deze in kleine stukjes en meng met suiker. Laat de pruimen een nacht weken.
    2. Doe de pruimen in een zware pan en breng aan de kook onder voortdurend roeren. Verminder de temperatuur naar een zacht sudderen. Laat 2-3 uur onafgedekt sudderen, onder voortdurend roeren. Zodra de pruimen beginnen in te dikken, roer je de kruiden erdoor.
    3. Vul schone schroefdop potten met de jam.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren