Portobello-Champignontaart

    Portobello-Champignontaart

    6keer bewaard
    1uur30min


    Maak dit als eerste!

    Een vegetarische taart vol smaak met een champignonjus en gevuld met Portobello paddestoelen.

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 2 grote vellen bladerdeeg (koelvak)
    • 6 kleine rode aardappels
    • 3 eetlepels olijfolie, apart te verwerken
    • 150 gr ui, in ringen
    • 150 gr verse shiitakes, in dunne plakjes
    • 825 ml water
    • 60 ml ketjap
    • 5 eetlepels rijstmeel
    • 2 portobello paddestoelen, in hapgrootte stukken
    • 1 theelepel gedroogde tijm
    • 2 theelepels gedroogde salie
    • 2 stengels selderie, fijngesneden
    • 1 wortel, in blokjes

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 1uur  ›  Klaar in:1uur30min 

    1. De oven voorverwarmen op 180°C/gasstand 4. 1 vel deeg over de bodem en tegen de rand van een taartvorm van 23 cm drukken.
    2. De aardappels in een sauspan onder water zetten. Aan de kook brengen en in 10-15 minuten gaar koken. Afgieten en in blokjes snijden. Apart zetten.
    3. In een grote sauspan op een lage vlam 1 eetlepel olijfolie verhitten. Ui en shiitakes toevoegen, de pan afdekken en de paddestoelen ong. 7 minuten laten zweten. Af en toe roeren. Water en ketjap toevoegen en aan de kook brengen. Rijstmeel erdoor kloppen en tot een glad geheel roeren. Even laten sudderen.
    4. In een grote pan op een matig-hoog vuur de resterende olijfolie verhitten. Stukjes portobello toevoegen en kort laten sauteren tot de paddestoelen aan de buitenkant bruin zijn. De paddestoelen met wortel, selderie en aardappels aan de jus toevoegen en onder af en toe roeren 10 minuten laten sudderen. Kruiden met tijm en salie. Het mengsel in de ingevette taartvorm gieten, afdekken met het andere vel bladerdeeg en de randjes samenknijpen om de taart te sluiten. Uitstekende randen eraf snijden. Een paar inkepingen in de bovenkant maken zodat de stoom kan ontsnappen.
    5. 40 minuten in de voorverwarmde oven bakken tot het deeg goudbruin is.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren